Gurbetçi Partnerin Hayatta Kalma Rehberi

"Bilgi güçtür", demiş ya Francis Bacon, bilgi aynı zamanda can simididir. Hele de bodoslama atladığınız bir hayat varsa, dalgalar çarpmadan yüzünüzü buruşturmanıza olanak tanır.

Gurbetçi hayatımın ilk durağında devre arasına girmek üzereyken, bir süredir takip ettiğim blog yazarı Clara Wiggins'in The Expat Partner's Survival Guide kitabını okuyorum. Diplomat çocukluğunu dünyanın dört bir yanında yaşayarak geçirmiş yazarımız, kendi yurtdışı görevinde tanıştığı hayat arkadaşının "peşine takılmış" (trailing) ya da giderek kabulünü artıran, daha eşitlikçi bir ifadeyle "refakatçisi" (accompanying) olmuş. Sürücü koltuğundan kalkıp bir yana geçmenin deneyiminden yola çıkarak başka başka gurbetçi partnerlerinin deneyimlerini toplamış; kimlik kaybından depresyona, hizmetçi tutmaktan çocuklara okul bulmaya, vakit doldurmaktan sağlığa aklıma gelen gelmeyen pek çok konuya dair bilgileri, ilave kaynaklarla, derli toplu bir şekilde sunmuş.

+'ları:

Deneyiminiz ne kadar farklı olursa olsun çektiğiniz zorlukların ne kadar yaygın ve anlaşılır olduğunu fark ediyorsunuz.

Gurbet hazırlıklarınızı yapmanız için bol bol fikir sahibi oluyorsunuz.

(Benim özelimde) gurbetçi partnerlerinin ezici çoğunlukla 30'larının sonlarına yaklaşan ve çocuklu kadınlardan oluştuğunu öğreniyor, garipliklerinizi hoşgörüyorsunuz.

-'leri:

Yazarın ve katkı sağlayanların büyük bir bölümünün İngiliz olması tek taraflılık hissi veriyor. 

Güzel kitap, gurbetliğe hazırlanıyorsunuz okumadan gitmeyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dillerden düşmeyen 12 Arapça ifade

Norveççe Öğrenmeye Nereden Başlamalı?

Norveç'in "ayıp" gençlik dizisi: Skam